Søger du psykolog i Kgs. Lyngby, er du kommet til det rette sted. læs her om dine muligheder for psykologsamtaler i Kgs. Lyngby.
Kgs. Lyngby er en forstad til København, beliggende i Lyngby-Taarbæk Kommune i Region Hovedstaden. Kommunen har knap 54.000 indbyggere. Her er gode trafikforbindelser; motorvej, S-tog og buslinjer gør det let at komme rundt i regionen, og der er blot 11 kilometer til København. Det er populært at bosætte sig i Kgs. Lyngby, hvor huspriserne dog er støt stigende. Lyngby-Taarbæk Kommune har nok den bedste beliggenhed, man kan forestille sig – Eremitagesletten i den østlige side af kommunen, Furesøen mod vest. I den mellem den Erimitagesletten og Øresund ligger den lille, idylliske by Taarbæk, oprindelig et fiskerleje, hvor man finder en lille lystbådehavn med plads til ca. 70 både. I kommunens sydøstlige del, i udkanten af Erimitagesletten, finder man forlystelsesstedet Bakken, som jo nærmest må siges at være en institution i Danmark. Kongeåen løber gennem kommunen, ved åen nord for Kgs. Lyngby finder man museet Brede Værk, som er Danmarks største fredede industrianlæg, og ved Kongeåen finder man også Raadvad Nølle, som blev grundlagt til brug for et krudtværk, og senere lagde grund til firmaet Raadvad, som i dag fremstiller knive. I Brede finder man Sorgenfri Slot og Frilandsmuseet, og man behøver aldrig at kede sig, hvis man bor i Kgs. Lyngby – masser af foreninger, kunst, kultur og idræt samt smuk natur i overflod. Har man lyst til shopping, finder man, foruden gaderne i byens centrum også Lyngby Storcenter, og de fleste sommersøndage finder man på pladsen bag centret et loppemarked med henved 100 stande.
Kommunen nogle af landets bedst fungerende folke- og privatskoler og gymnasium, og ønsker man videreuddannelse finder man her Danmarks Tekniske Universitet og en afdeling af CphBusiness. De gode forhold for læreanstalter i kommunen betyder også, at kommunen udvikler sig indenfor brancher, der beskæftiger sig med videnskab og udvikling.
Bor du i eller omkring Kgs. Lyngby og har du brug for at finde en psykolog til individuel, par, gruppe- eller familieterapi, finder du i Psykologbogen flere gode muligheder. Find en dygtig psykolog herover, eller brug filtrene til venstre til at søge efter en psykolog, der kan hjælpe med netop dine problemstillinger.
Er du på udkig efter en gruppe, et kursus eller et foredrag – måske et forældrekursus eller en angstgruppe – finder du det her.
Virksomhedsledere der søger et kursus eller foredrag til sine medarbejdere – måske et kursus i stresshåndtering, eller et foredrag om mindfulness – finder det, de søger, her.
Er du psykolog og søger du supervision eller efteruddannelse, kan du finde dine muligheder her.
Har du akut brug for hjælp til psykiske problemer, skal du kontakte egen læge eller vagtlægen. Du kan også henvende dig hos en af regionens Psykiatriske Akutmodtagelser.
For borgere med angst eller depression, samt deres pårørende, tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune løbende kurser, der giver bogeren råd og støtte til at tackle sygdommen. Du kan få mere at vide på telefon 45 97 34 73.
Børn, unge, forældre samt personer, der dagligt er i kontakt med børn og unge, kan anonymt få råd og vejledning – hør nærmere på telefon 45 97 33 36.
Region Hovedstadens psykiatriske hospital tilbyder psykiatrisk behandling til både børn, unge og voksne og har årligt ca. 40.000 i behandling af forskellige psykiske lidelser såsom skizofreni, depression og personlighedsforstyrrelser.
Region Hovedstadens Psykiatriske Hospital består af mange forskellige centre rundt omkring i hovedstadsområdet. Du finder afdelinger på:
Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center afdeling Bispebjerg, Psykiatrisk Center i Ballerup, Psykiatrisk Center i Glostrup, Børne- og Ungdomspsykiatrisk center afdeling Glostrup, Psykiatrisk Center i Hvidovre, Psykiatrisk Center Amager.
På Region Hovedstadens psykiatriske hospital finder du psykiatrisk skadestue, der har døgnåbent, og hvor du kan henvende dig med eller uden henvisning fra egen læge.
Ved akut behov kan du henvende dig til egen læge eller lægevagten på telefon 1813, eller på den Psykiatriske Akutmodtagelse, der hører til dit område. Her kan du henvende dig, hvis du eller en pårørende har brug for øjeblikkelig psykiatrisk hjælp. Henvendelse kan ske med eller uden forudgående lægehenvisning. Du finder de psykiatriske akutmodtagelser her.
Har du eller en af dine pårørende tanker om selvmord, kan du få rådgivning hos Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse på telefon 40 12 98 50 for børn og unge og 38 64 18 00 for voksne.
Du kan også henvende dig til livslinien hvor du kan komme til at tale eller chatte med en erfaren rådgiver.
Har du været udsat for et seksuelt overgreb, finder du oplysninger om akut hjælp her