Søger du efter en psykolog i København, eller måske i en omkringliggende kommune som Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe og Vallensbæk, så er du kommet det rigtige sted hen. Se her hvad du har af psykologmuligheder i og omkring København.
Vores hovedstad København har ca. 1.230.000 indbyggere, og er karakteriseret ved bl.a. et pulserende byliv, et rigt kulturliv og en smuk natur og favner således bredt i sit udbud af både aktiviteter til unge og studerende, børnefamilier og ældre. Byens alsidighed afspejler sig i de mange forskellige bydele, der med hver sin specielle stemning og arkitektur er med til at gøre København til en spændende by. København har mange attraktive seværdigheder, hvorfor mange turister besøger byen for bl.a. at se Amalienborg, Den Lille Havfrue, Rosenborg Slot, gå en tur i Tivoli eller for at nyde en øl på Nyhavn.
København har et væld af uddannelsesmuligheder og tilbuddene dækker således over alt fra kreative design uddannelser, f.eks. på Det Kongelig Danske Kunstakademis skoler eller på Margrethe Skolen, til professionsuddannelser på professionshøjskolen Metropol til et stort udbud af universitetsuddannelser. Universitetsuddannelserne findes på Danmarks ældste universitet, Københavns Universitet, som samtidig er med på listen over verdens 100 bedste universiteter. Mange studerende og professorer er tilknyttet, og her har mange stærke faglige profiler indenfor psykologiens verden også haft sin gang.
København er som hovedstad det mest centrale vækststed i landet og står derfor meget stærk indenfor erhvervsområdet. København er således hjemsted for mange af Danmarks succesrige og internationale virksomheder. Generelt er udbuddet stort i København indenfor diverse brancher, og dette gør sig også gældende for psykologfaget. Mange af psykologerne er uddannet på Københavns Universitet, hvorfor psykologerne har gode muligheder for at få kollegial sparring og supervision til deres videre dygtiggørelse.
Mulighederne for at finde kurser og foredrag, samt gruppeforløb udbudt af psykologer er meget gode, både i og omkring København. Se hvad psykologer aktuelt tilbyder af kurser, foredrag og gruppeforløb her.
Hvis du søger en psykolog i København, til terapeutiske samtaler, hvad enten det er individuelt, som familie eller par, er mulighederne også gode. Du finder en psykolog som kan hjælpe dig med din psykologiske problemstilling her
Københavns Kommune har mange forskellige socialpsykiatriske tilbud. Disse tilbud henvender sig til personer, der efter udskrivelse fra psykiatrisk hospital har brug for personlig støtte og hjælp i hverdagen. Det kan være en uoverskuelig opgave at få hverdagen til at fungere igen efter en indlæggelse, hvorfor der kan indsættes hjælp med bostøtte, kontaktpersonsordning, botilbud, væresteder eller hjælp til at komme i job igen. Københavns Kommune har mange forskellige botilbud og væresteder til personer, der kæmper med psykisk sygdom, hvor der er mulighed for at være sammen med ligesindede og benytte en række forskellige aktiviteter, der kan være med til at skabe nyt indhold i hverdagen igen.
Region Hovedstadens psykiatriske hospital tilbyder psykiatrisk behandling til både børn, unge og voksne og har årligt ca. 40.000 i behandling af forskellige psykiske lidelser såsom skizofreni, depression og personlighedsforstyrrelser.
Region Hovedstadens Psykiatriske Hospital består af mange forskellige centre rundt omkring i hovedstadsområdet. Du finder afdelinger på:
Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center afdeling Bispebjerg, Psykiatrisk Center i Ballerup, Psykiatrisk Center i Glostrup, Børne- og Ungdomspsykiatrisk center afdeling Glostrup, Psykiatrisk Center i Hvidovre, Psykiatrisk Center Amager.
På Region Hovedstadens psykiatriske hospital finder du psykiatrisk skadestue, der har døgnåbent, og hvor du kan henvende dig med eller uden henvisning fra egen læge.
Ved akut behov kan du henvende dig til egen læge eller lægevagten på telefon 1813, eller på den Psykiatriske Akutmodtagelse, der hører til dit område. Her kan du henvende dig, hvis du eller en pårørende har brug for øjeblikkelig psykiatrisk hjælp. Henvendelse kan ske med eller uden forudgående lægehenvisning. Du finder de psykiatriske akutmodtagelser her.
Har du eller en af dine pårørende tanker om selvmord, kan du få rådgivning hos Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse på telefon 40 12 98 50 for børn og unge og 38 64 18 00 for voksne.
Du kan også henvende dig til livslinien hvor du kan komme til at tale eller chatte med en erfaren rådgiver.
Har du været udsat for et seksuelt overgreb, finder du oplysninger om akut hjælp her