Er du på udkig efter en psykolog i Taastrup, er du kommet til det rette sted.
Taastrup ligger i Høje-Taastrup Kommune, i den sydvestlige del af Region Hovedstaden. Byen ligger godt 21 kilometer vest for København, og blot 13 kilometer mod vest ligger Roskilde, der er Sjællands anden største by. Taastrup er efterhånden vokset sammen med den gamle landsby Høje-Taastrup, tilsammen tæller byerne godt 33.000 indbyggere ud af kommunens i alt ca. 48.000 indbyggere, indbyggertallet er støt stigende. Der er mange arbejdspladser i kommunen, der hver dag modtager 23.000 pendlere fra de omkringliggende kommuner. Især indenfor IT, logistik og handel byder Høje-Taastrup Kommune på arbejdspladser, her har Teknologisk Institut deres hovedsæde, og ikke mindst grundet den fremragende infrastruktur – S-tog, regionaltog og motorvej tæt på byområderne – vælger stadig flere virksomheder at flytte hertil. Kommunen markedsfører sig desuden som ideelt beliggende for virksomheder indenfor det relativt nye begreb oplevelsesøkonomi – altså virksomheder, der tilbyder oplevelser i form af ferier, fritidsaktiviteter, restaurantbesøg mm.
Nordøst for byen ligger det store menneskeskabte naturområde Vestskoven, sombyder et rigt dyre- og planteliv, og masser af muligheder for udfoldelse for hele familien. Vestskoven blev grundlagt simpelt hen fordi man manglede et større rekreativt areal til Vestegnens stadig voksende befolkning. Foruden skovområder består Vestskoven af åbne områder – blandt andet med græssende højlandskvæg – moser og vandløb. I udkanten af skoven ligger Kroppedal museum med klenodier fra oldtid til nutid.
Taastrup er et attraktivt sted at bo, her er et dejligt lokalmiljø med butikstorv, teater og bibliotek, alle typer af beboelse fra charmerende ældre villaer til lejlighedskomplekser, og hvad byen ikke selv kan byde på inden for job, uddannelse, bolig og fritid behøver man med de gode trafikforbindelser ikke bevæge sig langt væk for at få adgang til. Kommunen har gode muligheder for børnepasning, 10 folkeskoler og gymnasium, samt handels- og produktionsskoler.
Er du på udkig efter en psykolog, der kan hjælpe med netop dine problemstillinger, finder du flere gode muligheder i Taastrup. Herover, eller ved at bruge filtrene til venstre, kan du finde en dygtig psykolog til individuel terapi, familie- eller parterapi.
Søger du et gruppeforløb, et kursus eller måske et foredrag – for eksempel en forældregruppe eller et kursus i mindfulness – finder du det, du søger her.
Er du erhvervsleder og på udkig efter et kursus eller foredrag – måske et kursus i stresshåndtering - til dine medarbejdere, findes det her.
Måske er du selv psykolog og søger efteruddannelse eller supervision – så finder du det, du søger her.
For børn, unge og deres familier, findes i Høje-Taastrup Kommune et Børne- og Ungerådgivningscenter som yder rådgivning og eventuelt hjælp til barnet/den unge og deres familier i tilfælde af psykiske problemer af forskellig art. Du kan få mere at vide ved at klikke her eller ringe på telefon 43 59 12 00.
Region Hovedstadens psykiatriske hospital tilbyder psykiatrisk behandling til både børn, unge og voksne og har årligt ca. 40.000 i behandling af forskellige psykiske lidelser såsom skizofreni, depression og personlighedsforstyrrelser.
Region Hovedstadens Psykiatriske Hospital består af mange forskellige centre rundt omkring i hovedstadsområdet. Du finder afdelinger på:
Rigshospitalet, Bispebjerg Hospital, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center afdeling Bispebjerg, Psykiatrisk Center i Ballerup, Psykiatrisk Center i Glostrup, Børne- og Ungdomspsykiatrisk center afdeling Glostrup, Psykiatrisk Center i Hvidovre, Psykiatrisk Center Amager.
På Region Hovedstadens psykiatriske hospital finder du psykiatrisk skadestue, der har døgnåbent, og hvor du kan henvende dig med eller uden henvisning fra egen læge.
Ved akut behov kan du henvende dig til egen læge eller lægevagten på telefon 1813, eller på den Psykiatriske Akutmodtagelse, der hører til dit område. Her kan du henvende dig, hvis du eller en pårørende har brug for øjeblikkelig psykiatrisk hjælp. Henvendelse kan ske med eller uden forudgående lægehenvisning. Du finder de psykiatriske akutmodtagelser her.
Har du eller en af dine pårørende tanker om selvmord, kan du få rådgivning hos Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse på telefon 40 12 98 50 for børn og unge og 38 64 18 00 for voksne.
Du kan også henvende dig til livslinien hvor du kan komme til at tale eller chatte med en erfaren rådgiver.
Har du været udsat for et seksuelt overgreb, finder du oplysninger om akut hjælp her