Region Midtjylland dækker kommunerne Favrskov, Hedensted, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Lemvig, Norddjurs, Odder, Randers, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Skive, Struer, Syddjurs, Viborg og Aarhus.
Organisatorisk er Region Midtjylland inddelt i følgende 3 områder: Velfærd, Regional Udvikling og Stabe. Regionen har hovedsæde – politisk og administrativt – i Viborg, men har også Regionshuse i Horsens, Holstebro og Aarhus.
Den enkelte borger vil primært kunne komme i kontakt med regionen via hospitaler, samt de mange sociale og psykiatriske tilbud, regionen driver.
Regionen dækker mange forskellige områder. De tætbebyggede byområder i øst, de mere sparsomt bebyggede områder indover Den Jyske Højderyg og heden, til de små fiskerbyer på vestkysten. Med den nye motorvej mellem Aarhus og Herning er det blevet lettere at komme rundt i den store region, der dækker et areal på mere end 13.000 kvadratkilometer. Desuden udbygges vejnettet mod Djursland til stadighed – alt sammen med til at binde regionens kommuner sammen. I regionens største by, Aarhus – Smilets By – finder man alt, hvad hjertet kan begære. Efterhånden som industrien på havneområdet nedlægges, omdannes området til beboelse og rekreative områder. Byen har flere store turistattraktioner så som Den Gamle By og kunstmuseet AROS der tiltrækker turister fra hele verden. Aarhus er med især Universitetet kendt som studieby, hvilket i høj grad præger byen med masser af shopping- og gå-i-byen muligheder. Aarhus er i 2017 europæisk kulturhovedstad, hvor hele regionen bliver inddraget i arbejdet med at sætte fokus på byudvikling, integration, turisme, erhverv mm. Et erhverv i fremgang i landet som helhed, men især i Region Midtjylland, er psykologfaget - mange psykologer har læst eller videreuddannet sig på Aarhus Universitet og siden valgt at at bosætte sig i regionen. Dette giver gode muligheder, hvis du er bosiddende i Region Midtjylland og får brug for at tale med en dygtig psykolog. Du kan her i Psykologbogen finde tilbud fra dygtige psykologer i dit område til individuelle, par, familier og virksomheder.
I Psykologbogen kan du finde tilbud om grupper, foredrag og kurser henvendt til private. Måske er du på udkig efter en angstgruppe, en gruppe til dit barn eller gruppeterapi for par så kan du finde det, du søger efter her
Søger din virksomhed et foredrag om for eksempel kognitiv terapi, eller har I brug for et kursus eller måske coaching, kan du finde tilbud i Region Midtjylland her. Du kan desuden finde en dygtig psykolog, hvis du eller dine medarbejdere kommer i en krisesituation, som for eksempel fyring, dødsfald eller vold.
Er du selv psykolog, eller har du en anden sundhedsuddannelse, og søger du supervision, coaching eller efteruddannelse, kan du finde tilbud i dit område her.
Får du eller en af dine pårørende brug for psykiatrisk hjælp, kan du henvende dig til egen læge, som under visse omstændigheder kan henvise dig til samtaler med en psykolog.
Ved akut behov for psykiatrisk hjælp skal du kontakte egen læge eller lægevagten på 7011 3131, der kan henvise dig til Psykiatrisk Modtagelse i Risskov eller Horsens. Patienter og pårørende i akut psykisk krise kan også ringe til den døgnåbne Psykiatrisk Rådgivningstelefon 78 47 04 70 for kontakt med erfarne psykiatriske medarbejdere, som er klar med råd og vejledning.
På Livslinien kan du snakke eller chatte med en rådgiver, hvis du eller en af dine pårørende har tanker om selvmord.