Søger du psykologhjælp i Skanderborg Kommune, fx i eller omkring Ry, Galten, Hørning, Låsby, Gammel Rye, Virring, Stjær, Tebsted eller Skanderborg - så er du kommet det rigtige sted.
Skanderborg i Skanderborg Kommune er placeret i Region Midtjylland, ca. 25 kilometer sydvest for centrum af Aarhus. 18.500 af kommunens ca. 58.000 indbyggere bor i Skanderborg, som er smukt placeret ved Skanderborg Sø. Desuden findes talrige større og mindre skovområder rundt om byen, og således masser af muligheder for udfoldelser i naturen. 10 kilometer sydvest for Skanderborg finder man det populære udflugtspunkt Ejer Bavnehøj, et af Danmarks højeste punkter med sine 170 meter over havet. Byen er tæt forbundet med regionens hovedby Aarhus – her er huspriserne lavere og man er som indbygger i Skanderborg altid tæt på naturen. Byen ligger på togstrækningen Aarhus-København, og her er lokaltog til Silkeborg. Byen ligger tæt på Motorvej E45, hvilket gør det let for kommunens borgere at komme rundt i landet. Byen har et stort erhvervsområde, hvilket er medvirkende til lav ledighed. Skanderborg Kommune er medlem af Business Region Aarhus, en sammenslutning af 9 kommuner i Østjylland, som har til formål at hjælpe virksomheder, der ønsker at ansætte arbejdskraft fra andre lande, samt yde støtte til disse ansatte. Desuden er beliggenheden tæt på studiebyen Aarhus en stor fordel for byen, mange personer der studerer eller har studeret i Aarhus og ønsker at bosætte sig i lokalområdet vælger Skanderborg. Handelsmæssigt har byen alt, hvad man har brug for i dagligdagen med alle de større dagligvarekæder og et antal mindre butikker i byens hyggelige hovedgade. For mange danskere er Skanderborg synonymt med Skanderborg Festival – Danmarks Smukkeste Festival, der løber af stabelen hvert år i august og tiltrækker folk fra hele landet, sågar også udlandet, der har lyst til at høre store og små pop- og rockkunstnere i de skønne omgivelser i Bøgeskoven ved Skanderborg Sø.
Er du bosiddende i eller omkring Skanderborg og får du brug for at finde en dygtig psykolog, der kan hjælpe med dine psykiske problemstillinger, finder du i Psykologen gode, lokale muligheder. brug filtrene til venstre til at søge, eller se mulighederne herover. Her finder du psykologer, der tilbyder individuel, par, familie- og gruppeterapi.
Er du på udkig efter en gruppe, et kursus eller et foredrag – måske søger du et forældrekursus eller måske en sorggruppe – finder du lokale tilbud her.
Virksomhedledere som søger kursus eller foredrag til medarbejderne – måske et kursus for personer, der arbejder med børn med ADHD-diagnose, eller et foredrag og misbrug – finder mulighederne her.
Er du selv uddannet psykolog og søger du supervision eller efteruddannelse, finder du muligheder lokalt her.
Familier, børn og unge har forskellige muligheder for hjælp og vejledning i forbindelse med forskellige psykologiske problemer – blandt andet skilsmisse, problemer i institutionen eller skolen, problemer i familien og lignende. Du kan læse mere på kommunens hjemmeside her.
Er du under 18 år og har du problemer, for eksempel med mobning, tvangstanker, spiseforstyrrelser eller selvmordstanker, kan du ringe til kommunens psykologers åbne rådgivning på telefon 87 94 73 37.
Skanderborg Sundhedscenter hører under Hospitalsenheden i Horsens. Her er en række behandlere tilknyttet, herunder også psykologer. For at modtage behandling her, kræver det en henvisning fra egen læge.
Skanderborg Kommune har tilbud til borgere med kroniske sygdomme eller angst/depression, hvor borgeren tilbydes individuelle samtaler, gruppesamtaler og råd vedrørende kost og motion. Underviserne ved disse tilbud er personer, der selv lider af eller har lidt af pågældende sygdom. Læs mere på Skanderborg Kommunes hjemmeside her eller ring til Sundhedsfremme Skanderborg på telefon 8794 7892
Får du eller en af dine pårørende brug for psykiatrisk hjælp, kan du henvende dig til egen læge, som under visse omstændigheder kan henvise dig til samtaler med en psykolog.
Ved akut behov for psykiatrisk hjælp skal du kontakte egen læge eller lægevagten på 7011 3131, der kan henvise dig til Psykiatrisk Modtagelse i Risskov eller Horsens. Patienter og pårørende i akut psykisk krise kan også ringe til den døgnåbne Psykiatrisk Rådgivningstelefon 78 47 04 70 for kontakt med erfarne psykiatriske medarbejdere, som er klar med råd og vejledning.
På Livslinien kan du snakke eller chatte med en rådgiver, hvis du eller en af dine pårørende har tanker om selvmord.