Søger du efter en psykolog i Viborg eller omegn, så er du kommet til det helt rigtige sted. Se herunder udbuddet af professionelle psykologer nær dig.
Viborg med godt 38.500 indbyggere ligger i Viborg Kommune, som har 94.500 indbyggere og ligger i Region Midtjylland. Viborg er som en af Danmarks ældste byer historisk et spændende sted. Beliggenheden på en bakke midt i Jylland gjorde, at byen var perfekt for gudedyrkelse. I vikingetiden og senere i middelalderen var byen centrum for den nordlige del af Jylland, og i nutiden findes hovedsædet for Region Midjylland her. Historien ses blandt andet i anlægget Borgvold, som er en rest af et gammelt fæstningsværk, samt Sortebrødre Kirke, en del af et tidligere kloster. Viborg Domkirke, der menes ligesom byen at være grundlagt for mere end 1000 år siden, ligger på et sted, man mener før kirken blev bygget var et hedensk helligt sted.Viborgs hyggelige centrum med gågaderne rummer masser af butikker for de shoppelystne, desuden er byen ofte vært for diverse messer. Øst for byen ligger Nørresø og Søndersø, og i byens østlige udkant ligger ældre villaer med en fantastisk udsigt over området med dets bakker og skove.
Viborg Kommune er en erhvervskommune i vækst – samarbejde med virksomheder udenfor landets grænser vægtes højt, og mange unge mennesker flytter til kommunen for at arbejde. Unge, som flytter til Viborg Kommune for at uddanne sig, tibydes garanti for, at de kan få et sted at bo. Viborg er en by i stadig udvikling, der bygges nyt både omkring byen og i centrum, hvor Viborg Baneby på området omkring jernbanen, et område hvor nyt og gammelt byggeri forenes i en ny, bæredygtig bydel.
Bor du i Viborg eller omegen og får brug for at tale med en psykolog til individuel, par, familie- eller gruppeterapi, kan du herover finde en dygtig psykolog, der kan hjælpe med dine problemstillinger, eller du kan søge ved hjælp af filtrene til venstre.
Søger du en gruppe, et kursus eller et foredrag – måske en angstgruppe eller et forældrekursus – finder du tilbuddene her.
Er du leder af en virksomhed på udkig efter et kursus eller foredrag til dine ansatte – for eksempel et kursus i stresshåndtering – finder du mulighederne her.
Er du psykolog og søger du supervision eller efteruddannelse, finder du mulighederne i dit område her.
Får du eller en af dine pårørende akut brug for hjælp til psykiske problemer, skal du henvende dig til egen læge eller vagtlægen. Disse kan, om nødvendigt, henvise til en af regionens Psykiatriske Akutmodtagelser.
Viborg Kommune er medlem af Sund By Netværket, som arbejder for at fremme folkesundheden, ikke mindst den psykiske sundhed. Læs mere her
Familieafdelingen i Viborg Kommune yder rådgivning og vejledning til børn, unge og deres familier. Afdelingen kan kontaktes på telefon 87 87 76 40
Åben Anonym Rådgivning er gratis familieorienteret rådgivning til børn/unge og familier, der har det svært med for eksempel mobning, misbrug, skilsmisse, opdragelse mm. Ring på telefon 87 87 76 41, eller læs mere her.
Er du elev på Viborg Gymnasium, og har du problemer – med dit selvværd, derhjemme, i skolen – kan en af gymnasiets studievejledere eventuelt henvise dig til samtaler med en psykolog.
Viborg Selvhjælp: Skaber rammerne for at mennesker, der har fælles problemer og interesser kan få mulighed for at mødes i grupper med henblik på at udveksle tanker og erfaringer om et fælles emne. Viborg Selvhjælp tilbyder også individuelle samtaler med frivillige og har dertil en torsdagscafé tilknyttet, hvis man er interesseret i uformelt samvær med andre. Hør mere på telefon 86 60 15 00
Borgere i Viborg Kommune, som lider af angst eller depression, tilbydes kurser i at tackle sygdommen, se mere her
Viborg-Life er en kommunal hjemmeside med råd og vejledning til alle, der ønsker at forbedre deres sundhedstilstand, ikke mindst når det gælder at forebygge stress.
Får du eller en af dine pårørende brug for psykiatrisk hjælp, kan du henvende dig til egen læge, som under visse omstændigheder kan henvise dig til samtaler med en psykolog.
Ved akut behov for psykiatrisk hjælp skal du kontakte egen læge eller lægevagten på 7011 3131, der kan henvise dig til Psykiatrisk Modtagelse i Risskov eller Horsens. Patienter og pårørende i akut psykisk krise kan også ringe til den døgnåbne Psykiatrisk Rådgivningstelefon 78 47 04 70 for kontakt med erfarne psykiatriske medarbejdere, som er klar med råd og vejledning.
På Livslinien kan du snakke eller chatte med en rådgiver, hvis du eller en af dine pårørende har tanker om selvmord.