Region Syddanmark dækker Assens, Billund, Esbjerg, Fanø, Fredericia, Faaborg-Midtfyn, Haderslev, Kerteminde, Kolding, Langeland, Middelfart, Nordfyn, Odense, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Vejle, Ærø og Aabenraa kommuner.
Regionens opgaver er, udover at drive hospitaler også de sociale/psykiatriske områder, trafik og jord/råstofområdet. Det vil dog primært være i forbindelse med de sundhedsmæssige områder og tilbud, den enkelte borger vil komme i kontakt med regionen.
Region Syddanmark som dækker det sydlige Jylland samt Fyn med omkringliggende øer, har en interessant historie. Grænsende op til Tyskland, har det sydlige Jylland gennem historien skiftevis været på tyske og danske hænder. Siden 1920 har området dog været dansk, og mon ikke det forbliver sådan.
Den største by i regionen er Odense på Fyn, øen med de mange smukke landsbyer og flere turistattraktioner, blandt andet Brandts Klædefabrik i Odense og Slottet Egeskov.
Uddannelsesmæssigt er regionen især kendt for Syddansk Universitet, der har 7 afdelinger fordelt i regionen, og som tilbyder rigtig mange både humanistiske og naturvidenskabelige fag.
Den del af regionen, der dækker det sydlige Jylland, dækker dels det for boliger og erhverv attraktive Trekantsområde mellem Vejle, Fredericia og Kolding, dels en række mere tyndtbefolkede områder mod syd og vest. Med beliggenheden tæt på Tyskland er det naturligt, at der er tæt kontakt mellem de to lande, og regionen har da også mange pendlere med job i Tyskland – og modsat. Gode kår for erhvervslivet - hvilket også ses i psykologbranchen, som er godt repræsenteret i Region Syddanmark.
Får du behov for at tale med en dygtig psykolog, findes der mange tilbud i regionen. Du kan i Psykologbogen finde psykologer, der tilbyder hjælp til individuelle, par, familier og virksomheder.
I psykologbogen finder du ligeledes tilbud om grupper, foredrag og kurser henvendt til private. Måske er du på udkig efter en sorggruppe, en gruppe til din teenagedatter eller har du brug for hjælp til depression, kan du finde et gruppeforløb her.
Søger du en psykolog, der kan holde et foredrag på din arbejdsplads om f.eks. stress – eller har din virksomhed brug for et kursus eller coaching finder du et overblik over de kurser og foredrag, der afholdes i Region Syddanmark her. Du kan i Psykologbogen desuden finde dygtige psykologer, der kan tilbyde hjælp til krisesituationer, som for eksempel ulykker, fyringer og dødsfald.
Er du selv psykolog, læge, socialrådgiver eller har en anden sundhedsuddannelse, kan du i Psykologbogen finde psykologer der tilbyder grupper, efteruddannelse og supervisionsforløb her.
Hvis du eller en af dine pårørende får akut brug for hjælp til et psykisk problem, skal du henvende dig til egen læge eller vagtlægen.
Region Syddanmarks Psykiatriske Akutmodtagelse i Odense kan kontaktes uden for egen læges åbningstid. Afdelingen er for alle, børn og voksne. Det anbefales at ringe først på telefon 65 41 41 57 eller 65 41 41 58.
På Psykinfo kan du læse mere om psykiatriske tilbud i regionen. På telefon 99 44 45 46 finder du åben og anonym rådgivning, hvor alle kan henvende sig med spørgsmål om psykiatri.
For elever ved de fynske gymnasier har gymnasierne en fælles psykologordning