Søger du efter en psykolog nær Fredericia ? Så er du landet det rigtige sted. Få her et overblik over mulighederne for psykologhjælp i din by.
Fredericia er med sin placering ved Lillebælt en del af et meget naturskønt område, hvor der både findes skønne sandstrande og dejlige skovområder.
Selve Fredericia by blev grundlagt i 1650 og huser Danmarks bedst bevarede fæstningsanlæg, der i dag fungerer som en naturskøn bypark. Byen emmer således af historie og har en helt særlig atmosfære med voldgrave, hyggelige brostensbelagte gader og gamle velbevarede huse.
I dag er byen en levende og dynamisk by, der med sin størrelse og placering er en central del af Trekantsområdet. Trekantsområdet er et etableret samarbejde mellem 6 kommuner, der i fællesskab søger at optimere rammebetingelserne for vækst- og erhvervsudvikling i området.
Fredericia Kommune, der er en del af Region Syddanmark, har i alt 49.980 indbyggere. Indbyggertallet er stigende, hvilket især skyldes en stigning af antallet af borgere, der er over 65. Fredericia Kommune beskæftiger 11.113 personer i offentlige jobs, mens 19.154 personer er beskæftiget i den private sektor.
Kommunen er i særdeleshed erhvervsspecialiseret indenfor energi- miljø- og transportområdet samt i fremstilling af fødevarer. Fredericia har mange gode offentlige tilbud både indenfor daginstitutionsområdet samt et bredt udbud af ungdomsuddannelser.
Indenfor det psykologfaglige område rummer Fredericia ligeledes gode psykologtilbud og der findes således psykologer, der både tilbyder individuel- og parterapi samt udbyder relevante psykologfaglige kurser.
Se aktuelle tilbud om kurser og foredrag i Fredericia og omegn her.
Hvis du søger par, familie eller individuelle psykologsamtaler i Fredericia og omegn, så find en privatpraktiserende psykolog i Fredericia her.
I Fredericia findes et lokalpsykiatrisk tilbud, hvortil der henvises til øvrige psykiatriske tilbud og afdelinger i Vejle og Kolding, hvor Vejle rummer et almenpsykiatrisk tilbud, mens Kolding herudover også rummer et børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit. Ved akut psykisk sygdom henvises der til Kolding Psykiatrisk Akutmodtagelse (Psykiatrisk Skadestue).
Gnisten er en frivillig forening, der udbyder forskellige tilbud om hjælp og støtte til sindslidende borgere i Fredericia samt deres pårørende. Tilbuddet retter sig især mod oplysning om hvad det vil sige at være sindslidende og hvordan man lever med sin psykiske sårbarhed.
Kulturcafeen, der hører under SIND Fredericia tilbyder hyggeligt samvær til sindslidende tirsdage, onsdage og torsdage.
Fredericia Kommune har flere offentlige tilbud til sindslidende eksempelvis:
IFS – Idræt for sindslidende
Et tilbud om idrætsaktiviteter for alle sindslidende. Tilbuddet retter sig mod at alle kan være med på en almindelig dagform, og søger at sætte motion og samvær på dagsordenen i form af hyggelige sportsaktiviteter, der hovedsageligt inkluderer volleyball og fodbold. Tilbuddet foregår i Fredericia idrætscenter 2 gange om ugen i vinterhalvåret. På nuværende tidspunkter inkluderer tilbuddet mandag og torsdag.
Stoppestedet
Stoppestedet er et aktivitets- og samværstilbud i Fredericia by, hvor psykisk sårbare borgere kan få støtte og hjælp til at skabe indhold i hverdagen og få hjælp til at bekæmpe ensomhed gennem en kontaktpersonsordning samt deltagelse i det fællesskab og forskellige gruppeaktiviteter som Stoppestedet tilbyder. Tilbuddet hører under Socialpsykiatrien og det kræver visitation fra Fredericia Kommune for at kunne benytte tilbuddet.
Hvis du eller en af dine pårørende får akut brug for hjælp til et psykisk problem, skal du henvende dig til egen læge eller vagtlægen.
Region Syddanmarks Psykiatriske Akutmodtagelse i Odense kan kontaktes uden for egen læges åbningstid. Afdelingen er for alle, børn og voksne. Det anbefales at ringe først på telefon 65 41 41 57 eller 65 41 41 58.
På Psykinfo kan du læse mere om psykiatriske tilbud i regionen. På telefon 99 44 45 46 finder du åben og anonym rådgivning, hvor alle kan henvende sig med spørgsmål om psykiatri.
For elever ved de fynske gymnasier har gymnasierne en fælles psykologordning