Er du på udkig efter en psykolog i Kolding, er du kommet til det rette sted. Se her, hvilke muligheder for psykologhjælp du har i dit nærområde.
Kolding i Kolding Kommune i Region Sydjylland er med sine ca. 58.000 ud af kommunens i alt ca. 90.000 indbyggere, Danmarks 7. største by. Kolding er grundlagt omkring år 1200 hvor byen var en vigtig grænseby mod hertugdømmet Slesvig i syd, og datidens konger opholdt sig ofte på slottet Koldinghus. Koldinghus er i dag byens vartegn. Slottet brændte i år 1808 og stod tilbage som ruin indtil 1976, hvor kommunen og de daværende omkringliggende amter besluttede at genopbygge slottet. Dog ikke med helt samme indretning som oprindeligt, men man har på smukkeste vis forenet de gamle ruiner med moderne konstruktioner, og Museet Koldinghus benyttes i dag foruden faste udstillinger desuden til skiftende udstillinger, events og koncerter. Omkring Kolding finder man et område med bakker og dybe dale, skabt af istiden. I en sådan dal løber Kolding Å, som har sit udløb i Kolding Fjord.
Kolding er let at komme til og fra for både beboere og erhvervstrafik, på mindre end 1 time kan man via motorvejene nå større byer som Aarhus, Odense, Esbjerg og Flensborg i Tyskland. Fra Kolding station kører tog til og fra København, Aarhus, Esbjerg og sydpå mod grænsen. Byens beliggenhed gør den til et attraktivt sted at placere virksomheder og Kolding Kommune har sammet med 5 andre store kommuner i det vestdanske slået sig sammen i en erhvervsportal kaldet Trekantområdet for at styrke erhvervslivet i denne del af landet. Kolding har flere gode muligeheder for unge, som vil videreuddanne sig. Syddansk Universitet tilbyder økonomi- og designkurser, eller man kan vælge uddannelse til pædagogisk assistent, zoneterapeut, kosmetolog mm. Kolding er med andre ord en by, der har det hele.
Bor du i eller omkring Kolding og har du brug for at finde en dygtig psykolog, som kan hjælpe med dine problemstillinger, finder du mange gode muligheder her på Psykologbogen. Se herover udbuddet af psykologer, der tilbyder individuel, par, familie- eller gruppeterapi, eller brug filtrene til venstre til din søgning.
Er du på udkig efter en psykolog som tilbyder grupper, kurser og foredrag for private – for eksempel et forældrekursus eller en gruppe for teenagepiger – finder du mulighederne her.
Er du virksomhedsleder og søger du et kursus eller foredrag til dine ansatte – måske et kursus i stresshåndtering eller et spændende fordrag om nye psykologiske metoder – kan du finde tilbuddene her.
Er du selv psykolog og søger du en erfaren psykolog til supervision eller måske efteruddannelse, finder du det her.
Kolding Krisecenter er et tilbud til kvinder, som bliver udsat for fysisk og psykisk vold. Kricecenteret har døgnåbent og kan kontaktes på telefon 75 53 17 81.
Hvis du får akut brug for hjælp til psykiske problemer, skal du kontakte egen læge eller vagtlægen. Disse kan eventuelt henvise dig til Region Syddanmarks Psykiatriske Akutmodtagelse, hvor du også kan møde op uden forudgående henvisning. Det anbefales at du ringer først – telefon 99 44 77 50.
Familier og børn som er særligt udsatte, har forskellige muligheder for at få hjælp i Kolding Kommune. Læs mere på kommunens hjemmeside.
Hvis du eller en af dine pårørende får akut brug for hjælp til et psykisk problem, skal du henvende dig til egen læge eller vagtlægen.
Region Syddanmarks Psykiatriske Akutmodtagelse i Odense kan kontaktes uden for egen læges åbningstid. Afdelingen er for alle, børn og voksne. Det anbefales at ringe først på telefon 65 41 41 57 eller 65 41 41 58.
På Psykinfo kan du læse mere om psykiatriske tilbud i regionen. På telefon 99 44 45 46 finder du åben og anonym rådgivning, hvor alle kan henvende sig med spørgsmål om psykiatri.
For elever ved de fynske gymnasier har gymnasierne en fælles psykologordning