Forsøger du at finde en psykolog i Odense, så er du kommet til det rigtige sted. Få her et overblik over hvor du kan få psykologhjælp i Odense, eller hvad psykologer tilbyder af kurser, foredrag og grupper i Odense.
Odense Kommune er med sine cirka 190.000 indbyggere Danmarks fjerdestørste kommune og er med sin placering en del af Region Syddanmark. Efter Odense er byerne Bellinge og Sankt Klemens kommunens største byer. Odense ligger i et naturskønt område med skov og fjord omkring sig. I naturen er der også mulighed for at gå på kunstneriske opdagelser og bl.a. nyde flotte skulpturer.
Odense er mange på måder en attraktiv by, der emmer af både liv, kulturelle tilbud og historie. Odense er en af Danmarks ældste byer og har med sin historie som hjemby for forfatteren H.C. Andersen en særlig atmosfære omkring sig. I den hyggelige gamle bydel af Odense har du således mulighed for at gå på opdagelse i H.C. Andersens barndomshjem eller på bymuseet Mønstergården. Udover sin historiske charme byder Odense også på et spændende byliv med et godt voksende handelsliv, hvorfor også flere internationale virksomheder har sit hovedsæde i byen. Et vigtigt trækplaster for byen er Odense Universitetshospital, der hver dag behandler og hjælper rigtig mange danskere og samtidig er med til at producere ny forskning og viden indenfor sundhedssektoren. En række psykologer er tilmed ansat på hospitalet i forskellige funktioner.
Studielivet er de seneste år vokset markant i Odense, der nu kan profitere af at være en attraktiv studieby. SDU tilbyder flere og flere uddannelser og fra 2009 startede man bacheloruddannelsen i Psykologi op, mens man fra efteråret 2013 har haft mulighed for at tage sin kandidatuddannelse i Psykologi på SDU under det sundhedsvidenskabelige fakultet. Således er byen blevet endnu mere attraktiv for psykologer og antallet af psykologer i Odense Kommune kan derfor forventes at stige de kommende år.
Mulighederne for kvalificeret psykologhjælp i og omkring Odense er gode, og du finder et stort udbud af kurser og foredrag, samt gruppeforløb udbudt af psykologer her. Se hvad der aktuelt tilbydes af kurser, foredrag og gruppeforløb her.
Søger du efter en psykolog til terapeutiske samtaler i Odense, så finder du en psykolog, som kan hjælpe dig med netop din problemstilling her.
OFFENTLIGE PSYKIATRISKE TILBUD
Som en del af Psykiatrien i Region Syddanmarkfinder du den psykiatriske afdeling på Odense Universitetshospital. Her finder du bl.a. tilbud om døgnbehandling af gerontopsykiatriske (ældrepsykiatriske) lidelser og affektive lidelser.
Derudover er der forskellige tilbud for ambulant behandling, der bl.a. indebærer et opsøgende psykoseteam, et spiseforstyrrelses team og et psykoterapeutisk team.
Hvis du har brug for akut hjælp er der mulighed for kontakt til Psykiatrisk skadestue i Odense eller Center for Selvmordsforebyggelse.
I Odense finder du bl.a. Center for socialpsykiatriske dagtilbud (CSD), der bl.a. rummer Aktivitetshuset, Rømersvej, Værkstedet Udsigten, Rehabilitering Ung i job og uddannelse. Du kan finde mere information på Odense Kommunes hjemmeside
Café Mælkevejen er et værested for borgere, der er ensomme, enlige, kæmper med psykisk sygdom eller misbrug, hvor der er mulighed for uforpligtende samvær på den måde, at man kan komme og gå som det passer en.
Herudover er der også mulighed for at kontakte landsforeningen SIND hvorigennem man kan få en frivillig besøgsven eller kontaktperson.
Odense Kommune tilbyder forskellige socialpsykiatriske tilbud til borgere med psykisk sygdom. Her findes der både botilbud, samvær- og aktivitetstilbud, tilbud om beskyttet beskæftigelse samt undervisningstilbud til børn, der vokser op i en familie, hvor mor eller far har en psykisk sygdom.
Hvis du eller en af dine pårørende får akut brug for hjælp til et psykisk problem, skal du henvende dig til egen læge eller vagtlægen.
Region Syddanmarks Psykiatriske Akutmodtagelse i Odense kan kontaktes uden for egen læges åbningstid. Afdelingen er for alle, børn og voksne. Det anbefales at ringe først på telefon 65 41 41 57 eller 65 41 41 58.
På Psykinfo kan du læse mere om psykiatriske tilbud i regionen. På telefon 99 44 45 46 finder du åben og anonym rådgivning, hvor alle kan henvende sig med spørgsmål om psykiatri.
For elever ved de fynske gymnasier har gymnasierne en fælles psykologordning