Hvornår:
02-09-2024 til
02-09-2024
Hvor:
Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg
Pris:
1.500 + moms
Modtager:
Alle fagfolk der har samtaler med unge, herunder studievejledere, gymnasielærere, psykologer, skolelærere i udskolingen, SPSS-vejledere, pædagoger og socialrådgivere, der arbejder med unge.

Intro

På kurset tager vi et psykologisk, socialt og kulturelt blik på unges forhold til deres kroppe og undersøger noget af alt det, der har indflydelse på de unges forhold til deres kroppe, og hvilke konsekvenser et negativt kropsbillede kan have.

Beskrivelse

Om kurset:

Et stigende antal danske unge har det svært med deres kroppe. De præsenteres for urealistiske kropsidealer på de sociale medier og føler sig utilstrækkelige og forkerte i sammenligningen. Et negativt kropsbillede har betydning for, hvordan de unge har det med sig selv, hvordan de passer på sig selv og deres krop, og hvordan de i det hele taget trives i deres liv.

I forskningen ses det, at kropsbillede, kropsidealer og stereotyper spiller sammen og har fælles rødder. Børn i 3-årsalderen har allerede opsnappet, at nogle kroppe er bedre end andre, og 6-årige kan ønske at være tyndere.

På kurset tager vi et psykologisk, socialt og kulturelt blik på unges forhold til deres kroppe og undersøger noget af alt det, der har indflydelse på de unges forhold til deres kroppe, og hvilke konsekvenser et negativt kropsbillede kan have.

Kurset trækker på teori, forskning og praksis og giver inspiration til, hvordan fagpersoner, der arbejder med unge, kan hjælpe til at skabe mere accept og rummelighed overfor egen og andres kroppe.

Det vil du opleve:

Kursusdagen tager udgangspunkt i cases og temaer fra det praksisnære arbejde med børn, unge, forældre og fagpersoner i Danmark.

Lene Meyer

Lene Meyer er autoriseret psykolog (2008) med 15 års erfaring med spiseforstyrrelser dels i psykiatrien og dels i privat regi. Lenes ph.d.-projekt om spiseforstyrrelsen BED (Binge Eating Disorder), og det rejste kritiske spørgsmål om konsekvenser af vægtfokus i samfundet og betydningen af vægtstigma for vores sundhed. Lene er også medstifter af den Tværfaglige sammenslutning Ligevægt, som har til hensigt at gentænke forståelsen af vægt i samfundet. Aktuelt har Lene egen praksis i Farum, hvor hun arbejder med spiseforstyrrelser ud fra et systemisk og narrativt perspektiv. Det betyder, at hun forstår problemer som noget, der opstår og vedligeholdes i interaktioner mellem mennesker og formes af den kultur og det samfund, vi lever i. Ved siden af det forsker hun i vægtneutral sundhed på Københavns Universitet.

Praktisk info

 • Underviser: Lene Meyer

 • Hvor: Hos Norup, Roskildevej 46, 2000 Frederiksberg

 • Dato: D. 2. september 2024 kl. 9.00 – 15.30 inkl. frokostpause.

 • Pris: 1.500 kr + moms

 • Afbudspolitik: Fri afmelding indtil 8 uger før kurset. Herefter er tilmelding bindende.

Tilmelding

Tilmeld dig via dette link: https://ungterapi.dk/ydelse/kurser/unge-og-krop/


Lignende kurser

27
februar

LGBTQ Unge og kønsidentitet (Maja Vain Gilbert )

Til dette kursus vil du lære om hvad LGBTQ+ betyder, forstå forskellen på kønsidentitet og seksuel orientering, forskellen på transkønnethed og interkøn, samt gode redskaber til bedre at tage vare på dette udfordrende emne i dit arbejdsliv.

Frederiksberg 1.500 + moms
10
december

Unge og selvmordstanker (Maja Vain Gilbert )

Kurset vil klæde dig på til at lave en selvmordsrisikovurdering, og hjælpe dig med at føle tryghed i arbejdet. Nye tendenser blandt unge omkring selvmordstanker i relationer til ungdomsfællesskaber og sociale mediers rolle også være på dagsordenen.

Frederiksberg 1.500 + moms
12
november

Ung i en præstationskultur (Maja Vain Gilbert )

På kurset får du en indføring i forskningen bag præstationskulturen, historikken bag udviklingen af en præstationskultur, måder hvorpå det påvirker ungdomslivet i praksis og hvordan du som praktikker kan arbejde med dette i samtalen med den unge.

Frederiksberg 1.500 + moms
9
oktober

Unges digitale liv (Maja Vain Gilbert )

I arbejdet med den unge kan det være svært at navigere i unges digitale liv. Derfor er det også centralt, at man i arbejdet har en forståelse for den ungdomskultur, der i stigende grad bliver udlevet i de nye (digitale) fællesskaber.

Frederiksberg 1.500 + moms
Løbende optag

KURSUS I KONFLIKTHÅNDTERING (Sarah Kamphøvener)

Formålet med kurset er at lære dig at forebygge konflikter, så du ved egen hjælp kan styre fremtidige konfliktsituationer i den retning du ønsker

Horsens Send forespørgsel
Kontakt:
Maja Vain Gilbert
Telefon:
60 80 87 09
Kontaktperson:
Maja Vain Gilbert
E-mail:
kontakt@ungterapi.dk

Fuld adgang

Kr. 998/årligt (ex. moms)

 • Opret ubegrænset antal kurser, grupper og foredrag
 • Fuld profilvisning
 • Fuld supervisorordning
 • Foto på profilen
 • Opret ubegrænset antal klinikadresser

Gratis adgang

kr. 0

 • Opret op til i alt 2 kurser, grupper og foredrag
 • Light profilvisning
 • Light supervisorvisning
 • Én klinikadresse

Opret profil

VILKÅR FOR PSYKOLOGABONNEMENT PÅ PSYKOLOGBOGEN

Jeg erklærer på tro og love, at jeg er uddannet cand.psych eller cand.pæd.psych,og at eventuel angivelse om videreuddannelse (autorisation, specialistuddannelse, supervisioruddannelse, ph.d.) på min psykologprofil er korrekte.

Jeg er indforstået med, at jeg selv bærer ansvaret for at øvrige oplysninger på min psykologprofil er korrekte og opdaterede.

Psykologbogen forbeholder sig ret til at ophæve dit psykologabonnement, såfremt det dokumenteres, at oplysninger på din psykologprofil ikke er korrekte.

 

Vilkår for betaling og fortrydelsesret

998 kr. ekskl. moms for et årsabonnement 

Faktura sendes pr. email umiddelbart efter tilmeldingen

Jeg er indforstået med, at der ved køb af et årsabonnement på Psykologbogen er knyttet en lovbestemt fortrydelsesret på 14 dage. Fortrydelsesretten regnes fra aftalens indgåelse, det vil sige ved afgivelse af bestilling enten telefonisk eller pr. email til Psykologbogen, og udløber 14 dage herefter. Fortrydelsesretten er overholdt, hvis du sender din meddelelse om fortrydelse, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

 

Vilkår for udmeldelse

Udmeldelse af Psykologbogen kan ske én gang årligt i forbindelse med opkrævelse af nyt årsabonnement. Udmeldelse skal varsles senest 14 dage før dit årsabonnement udløber, og sker ved skriftlig henvendelse til Psykologbogen. 

VILKÅR FOR PSYKOLOGABONNEMENT PÅ PSYKOLOGBOGEN

Jeg erklærer på tro og love, at jeg er uddannet cand.psych eller cand.pæd.psych,og at eventuel angivelse om videreuddannelse (autorisation, specialistuddannelse, supervisioruddannelse, ph.d.) på min psykologprofil er korrekte.

Jeg er indforstået med, at jeg selv bærer ansvaret for at øvrige oplysninger på min psykologprofil er korrekte og opdaterede.

Psykologbogen forbeholder sig ret til at ophæve dit psykologabonnement, såfremt det dokumenteres, at oplysninger på din psykologprofil ikke er korrekte.

 

Vilkår for betaling

Du har valgt en gratis profil, og det koster derfor kr. 0,- at have en profil på Psykologbogen.
Du kan til enhver tid opgradere din profil til fuldt medlemsskab, ved at rette kontakt til info@psykologbogen.dk. 

Vilkår for udmeldelse

Du kan til enhver tid ophæve dit gratis medlemskab, hvis du ikke længere ønsker have en profil på Psykologbogen. Udmeldelse sker ved skriftlig henvendelse til Psykologbogen på info@psykologbogen.dk, hvorefter din profil slettes

 

 

Vær opmærksom på, at du først skal godkendes af administratoren, før du kan logge på.